sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Berlin!!


Oltiin siis pikkusiskoni kanssa Berliinissä tuossa parisen viikkoa sitten ja ai että kun oli mukavaa. Havaittavissa oli lieviä sopeutumisvaikeuksia kun palattiin aurinkoisesta ja kauniin syksyisestä kaupungista takaisin Suomeen ja räntäsateeseen.. Voin julkaista kuvia matkalta tulevaisuudessa lisää muiden postausten yhteydessä.





Berliinihän on oikein tunnettu katutaiteestaan elikkä graffiteista ja muista. Ja niitähän siellä nähtiin ja kuvailtiin. Muutenkin Berliinistä löytyi paljon katseltavaa ja tutkailtavaa, vaikka historian havinaa ei paljon kuulunutkaan (eli berliininmuuria ei sinnikkään etsimisen jälkeenkään löytynyt). Kaupunki tuntui suuruudestaan huolimatta jotenkin kummalla tavalla kotoisalta ja heti suunniteltiinkin uutta reissua ennen kuin edellinen oli ehtinyt päättyäkään.





No mitä me siellä sitten tehtiin? Ainakin istuttiin metrossa (vaikka vanhemmat olikin huolissaan edellisen viikon terroristiuhan takia..), käveltiin ja taas käveltiin, shoppailtiin tai paremminkin ihasteltiin kivoja pikku putiikkeja ja secondhand -kauppoja ja syötiin ihan uskomattoman hyvin (italialaista, kreikkalaista, thaimaalaista, intialaista). Kebabit jäi tällä kertaa väliin, mikä oli ilmeisesti virhe kun ne on siellä kuulemma niin hyviä. Bretzelit (vai miten se oikein kirjoitetaan!?) syötiin joka päivä ja istuskeltiin muutenkin kahviloissa. Paljon jäi näkemättä ja tekemättä, mutta niinhän sen kuuluukin olla, eikös juu?





Kuvat eivät ole laadukkaimmasta päästä, mutta näillä mennään. Lyhyt selostus kaupungista ei todellakaan riitä selittämään miten mahtava se on, mutta en itse koskaan jaksa lukea romaanin mittaisia matkareportaaseja, eli ehkä näin on parempi. Suosittelen kaikkia lähtemään siis itse kokemaan kaupungin anti ja sen mahtava ilmapiiri. Voin oikeasti kehua Berliinin palvelukulttuuria, se on omien matkailukokemuksieni perusteella ihan parasta ja muutenkin kaikki ihmiset oli tosi ystävällisiä ja ihania. Nyt iski heti matkakuume kun alkoi vähänkin muistella viimeisintä..

- Laura



5 kommenttia:

  1. Oliko muka parempaa palvelua kuin Italiassa??

    VastaaPoista
  2. No se nyt on ihan mielipidekysymys. Berliinissä tarjoilijat hymyili ja otti kontaktia, jättivät tuijottamisen väliin, enkä kuullut haukkuja kalpeudestani.. :)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapi erittäin mukavalta reissulta! Tiedät varmaan mikä tuohon matkakuumeeseen auttaa...

    VastaaPoista
  4. Ääk, matkakuumetta havaittavissa täälläkin päin! Hauska näin tätä kautta kuulla/lukea matkakuulumisia, kun ei muuten olla ehditty :D

    Kaisa

    VastaaPoista
  5. Hehee, tuota sun kuvaa kun katsoo suurempana niin tuo tyylikäs herrashenkilö takanasi näin nopealla vilaisulla tuo mieleeni Johnny Deppin :D

    VastaaPoista